Квіти

Що не любить Драцена: 5 найчастіших помилок які допускають квітникарі при догляді

Незважаючи на те, що драцена є красивим екзотичним квіткою, що не вимагає до себе підвищеної уваги, все ж певні вимоги до свого догляду вона пред’являє. Відсутність комфортних умов для вирощування драцени може стати причиною загибелі зеленого домашнього вихованця. Розглянемо найбільш часто зустрічаються помилки, що допускаються в процесі догляду за драценою.

Що не любить драцена1. Сухе воздухВыращиваемая в домашніх умовах, драцена пред’являє особливі вимоги до показників вологості повітря. Оскільки родом ця красуня з тропіків, то природно вона не сприймає сухе повітря.

Особливо рослина страждає від низького значення вологості в період опалювального сезону. Для того щоб повітря не пересихав, необхідно використовувати парогенератори або зволожувачі. У відсутності спеціальних приладів можна ставити поруч з вазоном ємність з водою, а так само проводити щоденні обприскування.

2. Надмірний полив драцени відноситься до тих рослин, які дуже болісно переносять надлишок вологи. З цієї причини поливати цю квітку слід тільки тоді, коли земляний кому стане повністю сухим.

Якщо ж в квітковому горщику буде сильна вологість і застій вологи, то це призведе до того, що коріння рослини, зважаючи обмеженого доступу до них кисню, почнуть гнити. У жарку пору поливати драцену потрібно один раз в три доби, а в зимовий час, з настанням періоду спокою, частоту поливу можна скоротити до двох разів на місяць. Що стосується обсягу рекомендованої рідини, то в середньому це 1 літр води на десятилітровий вазон.

3. Низьку температуруВ природних умовах проживання драцена звикла до того, що показники середньодобової температури не опускаються нижче плюс 25 градусів. Більш того, температура в 12-14 градусів тепла може стати згубною для рослини.

Багато квітникарі розміщують драцену на підвіконні вікна, де вона знаходиться не тільки влітку, але і взимку. Але робити цього настійно не рекомендується, оскільки в холодні зимові ночі температура на підвіконні може сильно опускатися, і до того ж велика ймовірність протягів. 4.

Прямі сонячні лучідрацена не переносить потрапляння на її листя сонячних променів. Це може стати причиною їх вицвітання, особливо у ряболисті різновидів квітки. Але крім втрати декоративності є куди більш негативні впливи-розвиток опіків.

Тому рослина необхідно розміщувати в більш безпечному, але досить освітленому місці. 5. Надмірне внесення добрив потребує регулярних підгодівлі поживними компонентами.

Тут правило» чим більше, тим краще ” не доречно і не застосовується. Надлишок добрив більш шкідливий і небезпечний для квітки, ніж їх недолік. З цієї причини підгодівлі повинні проводитися за графіком і строго в тій концентрації, яка передбачена інструкцією.
Знаючи основні помилки в догляді за драценою, і не допускаючи їх, ви зможете забезпечити для свого зеленого вихованця комфортні умови для його існування. Раджу прочитати: Які квіти обов’язково повинні бути в будинку по фен-шуйпрості і доступні добрива для фіалок

Related posts

Leave a Comment