Квіти

Як зрозуміти, що орхідея гниє і швидко реанімувати рослина

Недосвідченим квітникарям, вперше займаються вирощуванням орхідеї, часом доводиться досить складно впоратися з цією тропічної красунею. Однією з найпоширеніших причин загибелі орхідеї є розвиток процесу гниття. Які ж причини подібного патологічного стану, як його своєчасно розпізнати і як швидко врятувати рослина?Характерні ознаки стану листя.

Якщо при повноцінному догляді за орхідеєю її листя без видимої на те причини стали м’якими і їх стан не змінюється після поливу, то можливо, що рослина гниє. Скидання кольорів. Якщо орхідея ні з того ні з сього стала скидати квіти, особливо якщо через один, то необхідно негайно оглянути коріння рослини, адже напевно вони стали підгнивати.

Характерний запах. Після поливу орхідеї необхідно понюхати коріння рослини. Про розвиток гнильного процесу свідчить наявність болотного запаху.

Пожовтіння листя. Коли у орхідеї є проблеми з корінням, то зазвичай нижнє листя рослини масово набувають жовтого забарвлення. Причини патологічного процесаобільний полівпереохолодження;неякісний субстрат;опік (променями сонця або добривами); надлишок добрив; життєдіяльність шкідників.

До чого призводить?Гниюча орхідея стрімко слабшає і втрачає свої захисні сили. В такому стан квітка просто не може чинити опір захворюванню, а його листя, на яких є вогнища гниття, не беруть участі в процесі фотосинтезу. Фузаріозна гниль орхідейколи гниють коріння орхідеї, то наземна частина рослини не може повноцінно отримувати харчування, в наслідок чого засихає.

Але якщо своєчасно розпізнати невеликі за розміром локальні вогнища і їх ліквідувати, то це не відіб’ється на стані рослини. Ознаки гниття корнейЦвет. Відростки кореня з ознаками гнилі набувають темний або навіть чорне забарвлення, в той час як життєздатні здорові корінці білуваті або зеленуваті.

Структура. Пошкоджені корінці пустотілі, вони легко мнуться, а здорові коріння мають щільну і пружну структуру. Як реанімувати растеніеіз квіткового горщика необхідно акуратно витягти орхідею і відмити її від субстрату.

Викласти квітка на папір і залишити на кілька годин, щоб він висох. Уважно оглянути кореневу систему рослини і видалити всі потемнілі і пустотілі корінці. Гнилі коріння необхідно видалити; а утворилися зрізи обробити антисептиком.

Решта здорові корінці протягом 24 годин потрібно витримати в розчині «Корневин» або іншому стимулюючому засобі. Просушити коріння протягом трьох діб. Висадити орхідею в новий горщик, наповнений свіжим субстратом.
Тепер ви знаєте, як розпізнати, що орхідея починає гнити і вмієте врятувати рослину. Постарайтеся не допускати розвитку такого стану, просто забезпечте квітці повноцінний догляд.

Related posts

Leave a Comment